Lästips

Litteratur

”Sälja företag” är en handbok på svenska i hur man på bästa sätt säljer sitt företag. Boken vänder sig främst till ägarledda företag med en omsättning på 20-250 miljoner kr, men principerna i boken gäller också vid mindre bolagsförsäljningar.

”Sälja företag” förklarar vad en företagsförsäljning innebär och visar steg för steg hur processen rent praktiskt går till. Boken beskriver på ett handfast sätt åtgärder som direkt höjer försäljningsvärdet och visar hur man undviker de vanligaste fallgroparna.

”Sälja företag” är en konkret bok skriven direkt för företagare. Den tar inte bara upp hur man förbereder ett företag för försäljning utan även vilka alternativ som finns, hur man hittar bra rådgivare, hur du kommer i kontakt med lämpliga köpare och vad som händer efter avslutad affär.

”Sälja företag” är skriven av Hans Malmaeus och Niklas Edler. Hans Malmaeus är civilekonom och företagare och fick 2006 själv lära sig säljprocessen från grunden i samband med försäljningen av det företag som han och hans fru byggt upp under 18 år – Rätt Start AB. Niklas Edler är grundare av Skarpa AB (som arbetar med företagsöverlåtelser och företagsvärderingar).

bokus.com kan man köpa boken. Där går det också att provläsa ett kapitel i början.